29 Kasım 2014 Cumartesi

İzlenemez - Joanne Ellis # Kitap köşesi 9


Esrarengiz olaylar zincirine hoş geldiniz.

 Güzel bir kadın, göğsünün üzerine kazınmış bir not ile ölü bulunur. Kısa bir süre sonra yine aynı şekilde başka biri. Hemen ardından başka biri daha!

Geçmişin keşkelerini, geleceğin endişelerini hayatından silmiş, içinde nefret büyüten, soğukkanlı ve profesyonel katilin tek bir hedefi vardı. Ustaca işlediği cinayetleri o hedefe ulaşmak için sadece birer basamak olarak görüyor ve ardında ne bir ipucu ne de bir iz bırakıyordu. Onun için her şey çok basit, her şey çok sade ve bir o kadar anlamsız! Ama işler tersine dönmeye başladığında hayatının kontrolünü kaybeder ve amansız kovalamaca başlar. Bu karmaşık bulmaca oyununda her şey anahtar kelimede saklı.


 Geçmişinize ait anılarda gözden kaçırdığınız detaylar, bir gün kapınızı çalıp bütün hayatınızı altüst edebilme gücüne sahip olabilir.



   Polisiye gerilim kitaplarını çok seviyorum ve kitap gördüğümde ilk elime aldığım kitaplar hep bu tarzda oluyor. Bu yazarı daha önce hiç duymamıştım o yüzden nasıl bir kitaptır arkasındaki açıklama kadar ilgi çekici bir içeriğe sahip midir diye düşünürken kendimi bu kitabı okurken buldum.
    Daha ilk sayfasında merak uyandırıyor. Merak gittikçe gerilime dönüşüyor. Ve arada aşk var tabi ki..
Aşkı baş kahramanımız öyle doruklarda yaşıyor ki kendisi dedektif olduğu halde bir çok şeyi gözden kaçırıyor. Ah aşk sen nelere kadirsin:) Aşk adamın gözünü kör etmiş anlayacağınız.
    Zaman zaman korkuyuda ,gerilimide, aşkıda ,tutkuyuda size öyle bir hissettiriyor ki bir sayfa bir sayfa diye diye kitabı elinizden düşüremiyorsunuz. O yüzden bu kitapta diğer kitap gibi sadece 1 günde bitti.
 Gerek yalın anlatımıyla gerekse konusuyla benim ilgimi çeken beğendiğim bir kitap oldu. Polisiye gerilim türünde ki kitapları seviyorsanız tavsiye ederim.

   Bu aralar çok fazla kitap okuyorum kitap okumaktan kendimi alamıyorum, sanırım düşüncelerimi kendimden uzaklaştıran tek şey bu aralar kitap... O yüzden biraz fazla kitap tanıtımı ve yorumu gelebilir bu aralar... Umarım sıkılmazsınız... 
  Aranızda okuyan var mı bu kitabı?

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder